Kurssin sisältö:
Luento 1 - Mitä kaikkea kurssilla opetetaan?
Ensimmäisellä luennolla keittiömestari ja ravintoloitsija Kape Aihinen toivottaa sinut tervetulleeksi ja esittelee lyhyesti millaista ruokaa kurssilla opetellaan tekemään.
Luento 2 - Tärkeintä on olla ylpeä tekemästään ruoasta
Kokki ja ravintoloitsija Aihinen kertoo historiastaan kokkina ja ravintoloitsijana. Kape puhuu kokkausfilosofiastaan ja siitä, kuinka hänelle tärkein asia on olla ylpeä tekemästään ruoasta.
Luennolla käydään läpi yleisimmät ennakkoluulot ja virheet. Pidä ruoanlaitto aluksi yksinkertaisena ja helppona, jonka jälkeen siirry pienten onnistumisten kautta monimutkaisempiin ruokalajeihin.
Luento 3 - Keittiön tärkeimmät välineet
Kolmannella luennolla Kape kertoo keittiön tärkeimmistä välineistä, jotka jokaiselta pitäisi löytyä. Välineiden lisäksi Kape puhuu keittiön tärkeimmistä mausteista eli suolasta ja pippurista. Kannattaa hankkia laadukkaat välineet ja mieluummin vähemmän vaihtoehtoja.
Luento 4 - Täydellisen sisäfileepihvin valmistus
Neljännessä luennossa päästään itse asiaan eli ruoanlaittoon! Kurssin alkupään luennoilla Kape pitää liha- ja paistamiskoulun, jossa ensimmäisenä on vuorossa sisäfileepihvi. Mitä kaikkea tarvitaankaan täydellisen pihvin paistamiseen ja miten liha valmistellaan paistamista varten.
Luento 5 - Luullisen lihan paistaminen - Karitsan kare
Kape paahtaa luullisen punaisen lihan ja kertoo kuinka tämän tyyppinen liha valmistellaan, paistetaan ja tarjoillaan oikein.
Luento 6 - Grillaaminen
Liha - ja paistamiskoulussa kolmantena on vuorossa grillaaminen. Grillattavaksi lihaksi Kape on valinnut luullisen ja nahallisen broilerin rintafileen. Tällä luennolla opit mehevän ja kauniisti paahtuneen grillatun lihan salaisuudet.
Luento 7 - Hiillostettu kala
Kurssin seitsemännellä luennolla päästään kalojen kimppuun, sillä vuorossa on hiillostettu nieriä. Mitä hiillostaminen pannulla oikein tarkoittaa? Miten kala kannattaa valmistella ennen hiillostamista? Tällä luennolla Kape kertoo myös yleisesti kalojen kypsentämisestä uunissa.
Luento 8 - Nahallisen kuhan valmistus
Luennolla Kape näyttää kuinka valmistelee kalan ennen paistamista ja kuinka kuha paistetaan pannulla, jonka jälkeen se laitetaan uuniin kypsentymään.
Luento 9 - Kalan happokypsentäminen - Lohiceviche
Yhdeksännellä luennolla päästään valmistamaan lohicevicheä eli happokypsennettyä lohta. Luennolla Kape näyttää kuinka valmistelee ja maustaa lohen ja lopuksi tekee täydellisen lohichevichen.
Luento 10 - Kampasimpukan paistaminen
Tällä luennolla päästään Kapen lempiäyriäisen eli kampasimpukan kimppuun. Kape näyttää kuinka mehukas kampasimpukka paistetaan ja maustetaan oikein.
Luento 11 - Vinaigretten valmistus
Kurssin seuraavassa vaiheessa päästään täydellisen vinaigretten valmistukseen. Vinaigrette on täydellinen esimerkiksi päivittäisen salaatin kastikkeeksi ja sen voi maustaa haluamillaan mausteilla tai yrteillä.
Luento 12 - Raikas vihreä salaatti
Tällä luennolla tehdään tavallinen vihreä salaatti Kapen selkeiden ohjeiden mukaan. Luennolla Kape myös kertoo miten salaatti valmistellaan ja miten salaattia voi mm. vaikka paistaa annokseen halutessaan. Luennolla Kape esittelee myös erilaisia ja toimivia salaattilajeja, joista koostetaan lopullinen maukas ja raikas vihreä salaatti annokseen.
Luento 13 - Maukas risotto
Kurssilla viimeisenä ruokalajina valmistetaan risotto. Kape opettaa luennolla kuinka valmistaa maukas risotto, jossa on juuri oikeanlainen rakenne. Luennolla selvitetään risoton oikea keittämistapa ja lopputuloksena on täydellisen hyvin paistettu ja maustettu risotto.
Luento 14 - Vedä mitä vedät, kunhan vedät!
Kape kiittää katsojia ja kannustaa kokeilemaan!